lunes, 22 de diciembre de 2014

Ferida de mort a la Partida de Dalt


Les Associacions de veïns, junt amb altres tipus d'entitats cíviques, reclamem el el nostre dret a participar d'aquelles decisions que ens van a afectar directament, com ara la modificació del PGOU que consagra la destrucció de bona part de l'horta. Aquestes polítiques urbanístiques deurien de comptar amb una base ampla de consens ciutadà i no respondre únicament a la lògica de l'especulació urbanística al servei d'uns pocs. 

Les modificacions que proposa l'Ajuntament al PGOU no responen a unes necessitats reals de vivenda o de comunicacions i destrossen elements tan importants com la Partida de Dalt, de la que desapareix un 30% i la resta queda envoltada per avingudes i edificis i creuada pel que tenia que ser una camí agrícola i que gràcies al disseny nefast dels accessos a Benimàmet s'ha convertit en una xicoteta "autopista". 

La proposta del PGOU que l'Ajuntament ha elaborat sense comptar amb ningú es l'estocada final, la ferida de mort a un conjunt que no es pot considerar simplement com unes terres de cultiu. La Partida de Dalt un modo de vida, un patrimoni cultural, etnològic, arquitectònic, mediambiental i paisatgístic únic a la nostra ciutat i que està a punt de ser destruït de forma irreversible. 

Les necessitats de vivenda (revisades a la baixa) per tots els experts, podien perfectament ser ateses per la vivenda de nova construcció que encara no està ocupada, la utilització dels solars que encara queden al interior de la ciutat consolidada i per la renovació d'un parc de més de 55000 vivendes desocupades que tenim a la nostra ciutat.