domingo, 26 de junio de 2016

Comunicat de l'Associació de veïns i veïnes de Campanar sobre l'Espai de Salut de Campanar

Respecte de la proposta de la Conselleria de Sanitat sobre l'Espai de Salut de Campanar, que es va fer pública el passat dia 26, la nostra Associació valora positivament la iniciativa de recuperar aquest espai per a tots els barris de la zona Nord de la ciutat, el que ens permetrà recuperar uns serveis sanitaris que havien desaparegut amb el trasllat del nostre hospital de referència al barri de Malilla.

No obstant i donades les formes en les que s'ha produït el procés, volem  fer públics els següents punts:

1.- La participació dels veïns en aquest procés ha estat limitada a ser testimonis de la seua presentació, sense que se'ns haja demanat opinió en cap fase del procés. Conseqüentment, afirmem que no son completament certes les manifestacions que s'han fet als mitjans de comunicació en el sentit que els veïns de Campanar estem satisfets i hem participat en la proposta.

2.- Pel que respecta al mapa sanitari, que hem reclamat de manera reiterada, poques concrecions hem pogut conèixer, excepte que tindrem un centre d'especialitats i un servei d'urgències mèdiques. A hores d'ara encara no sabem si aquest centre d'especialitats substituirà, o no, al centre del carrer d'Alboraia. Per contra, SI QUE ES SEGUR QUE L'HOSPITALITZACIÓ CONTINUARÀ AL HOSPITAL DE MALILLA.

Entenem que una reordenació del mapa sanitari deu incloure una solució conjunta de l'Espai de Salut Campanar i l'actual Hospital Arnau de Vilanova,

És urgent comptar amb una planificació de futur, sobre la qual es puguen pendre les decisions d'inversió d'una manera clara i transparent, lluny de propostes efectistes i de tipus purament electoralista.

3.- No ens agrada el macro-edifici previst a la zona del jardí i l'heliport. Es evident que va a suposar una barrera visual de gran impacte a l'Av. de Campanar, impedint la reordenació urbanística "amable" de la zona. Els veïns apostem per una solució urbanística de menor impacte, fent que els jardins que es puguen generar a la parcel·la s'integren de forma harmònica amb l'avinguda.

4.- No entenem que el servei d'urgències que es proposa estiga en el punt mes allunyat de la parcel·la respecte de tots els mitjans de transport de les avingudes de Campanar i Pius XII, que son els eixos principals de comunicació de la zona.

4.- No podem entrar en la valoració tècnica del cost de la rehabilitació o l'enderrocament i nova construcció dels edificis necessaris, ja que tan sols coneguem un dictamen tècnic fet sobre uns informes antics (alguns d'ells fetes per empreses amb interesos directes). Ignorem si existeix un estudi arquitectònic seriós, independent i actualitzat i en tot cas és una qüestió eminentment tècnica. Sabem que no tots els edificis actuals tenen les mateixes patologies i per tant es deuria fer un estudi detallat.

5.- Manifestem la nostra disposició a col·laborar en qualsevol procés participatiu real per aportar la nostra opinió i les nostres propostes com a veïns i potencials usuaris de l'Espai de Salut.

PER UNS SERVEIS SANITARIS DIGNES I EFICIENTS A LA ZONA NORD DE VALENCIA.
VOLEM UN MAPA SANITARI AMB PREVISIONS DE FUTUR 
 NO A LES PROPOSTES IMPROVISADES

Informació sobre la proposta:  Veure PowerPoint

Documentació del concurrs d'idees : http://www.coacv.org/Noticias.aspx?noticia_id=12444No hay comentarios: