miércoles, 20 de julio de 2016

Es descarta el parc d'atraccions pel que es va expropiar l'ALQUERIA DEL REI

Llegim al diari Levante-EMV la noticia que ens parla de la decisió municipal de descartar el parc d'atraccions adjunt al BioParc i rescatar l'Alqueria del Rei. També ham vist com el nou Pla d'Acció Territorial de l'Horta torna a qualificar la Partida de Dalt com a zona protegida d'horta (Grau 1).


Les expropiacions de la Partida del Pouet han representat la pitjor cara de l'especulació urbanística i el menyspreu per les persones i el patrimoni de l'horta. Una forma d'entendre el territori i patrimoni rural com "solars" sotmesos sense mes als interessos de grans constructors i fons d'inversió. La nostra història, la nostra identitat, les nostres arrels al servei d'interessos especulatius...


Les alqueries del Pouet, y en particular el conjunt de l'Alqueria del Rei, de les que es va expulsar a les famílies que les havien habitat durant generacions, han sigut abandonades per aquells que les expropiaren i han patit un procés de degradació en molts casos irrecuperable. Queden com a testimonis dolorosos d'una lògica especuladora del territori que les ha abandonat com a joguets trencats...


Sembla que el canvi de color polític, tant a la Generalitat com a l'ajuntament pot propiciar una certa rectificació de velles polítiques urbanístiques devastadores del nostre territori; bogeries constructores impulsades per les lleis promogudes pel Sr. Rato i que propiciaren un model econòmic basat en "la rajola" i que han  portat al nostre País a una crisi estructural insostenible.


Queda molt per fer; queda quasi tot per fer de tal manera que una acció decidida per l'horta i el seu patrimoni possibiliten una recuperació de l'activitat agrària sostenible i amb condicions dignes de treball per als llauradors. El futur de l'horta va associat a la seua rendibilitat agrària, solament una horta viva pot preservar-se i pot justificar la preservació del patrimoni rural. Hem de treballar per que aquest procés de revitalització done per liquidades, de manera irreversible, les velles polítiques invasores.


Des de l'Associació de veïns i veïnes de Campanar saludem molt positivament les iniciatives de recuperació del patrimoni i de la protecció de l'Horta de la Partida de Dalt i manifestem la nostra disposició a col·laborar en tot el procès de regeneració que cal impulsar el mes ràpidament possible.
No hay comentarios: